Nieuw fietspad geopend tussen Lissewege en Zwankendamme

Nieuw fietspad geopend tussen Lissewege en Zwankendamme
Op 10 maart 2014 startten de werken voor de aanleg van het fietspad. De burgemeester knipte op 4 juli het lint door waardoor nu elke fietser en wandelaar van dit pad gebruik kan maken.

Het pad verbindt onze noordelijke deelgemeentes Lissewege en Zwankendamme en is goed voor twee kilometer nieuw fietspad in Brugge. Het fietspad ligt tussen de parking in de Pol Dhondstraat (station Lissewege) en Wulfsberge (Zwankendamme) Het fietspad loopt evenwijdig met de spoorweg en passeert hoeve Gaarlem. Ook via het Lisseweeg Vaartje kan je het fietspad bereiken.

Het fietspad is geschikt voor fietsers in twee richtingen. Wandelaars zijn ook toegelaten op het pad. Gemotoriseerde voertuigen zijn niet toegelaten, maar landbouwvoertuigen krijgen toelating om het fietspad te gebruiken om bij hun velden te komen. Het groen in de berm groeit op natuurlijke manier maar wordt verder onderhouden.

Tegen de donkere wintermaanden moet het fietspad beschikken over openbare verlichting. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat we hier op termijn voor een nieuw, duurzaam verlichtingssysteem kiezen. Op 1 september 2014 start Eandis met de werken voor de verlichting die op termijn ‘slimme verlichting’ moet worden. De techniek werkt met sensoren en wordt nog op punt gesteld. Wanneer er geen fietsers of voetgangers op het pad zijn, is basisverlichting voorzien. Wanneer fietsers of voetgangers aankomen, wordt het fietspad met grotere intensiteit opgelicht. Voor de aanleg van het fietspad┬ákon Stad Brugge rekenen op Europese steun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Welkom op de nieuwe website van Zeebrugge Open!